A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubuntu
#1
Köszönjük Lunda!

A topikot pont ezért nyitottam. A felhívásra kattintva elolvastam amit lehetett róla, bár az én számtek tudásomat meghaladta az információ halmaz.

Ha valóban fel tudja váltani a "pici puha" op.rendszert a csatolékaival együtt tényleg meg kell fontolnunk a váltást, mert egyre drágábban mérik, és a felhasználói progik meg egyre nehezebben tudják követni a változtatásokat. Lsd Vista.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#2
Lunda!

Látuod milyen vagyok, el nem tudtam képzelni, honnan jött elő ez az Ubuntu.
Mert az még rendben is lenne, hogy húsvétkor a nyuszidra nem figyeltem fel, de hogy egy ekkora felírat sem tűnik a szemembe?!
Köszönöm mindenki nevében a magyarázatot.
Kezdetnek csak azt nem tudom, le lehet-e cserélni a Windowst erre, mert minden hivatalos dolog (APEH, könyvelőprogramok) arra vannak építve. Vagy nem?
Nem üti ki egymást két op.rendszer egy gépen?
Válasz idézéssel
#3
Remélem ezek a linkek segítenek az Ubuntu mibenlétének tisztázásában:

Egy leírás az Ubuntu -ról, a hivatalos magyar oldalon.
Valamint a wikipedia.hu Ubuntu bejegyzése.


Miért is került ide, a fejlécbe a következő hosszútámogatású(LTS) verzió megjelenésének ideje, "reklám"-ja. Talán emlékeztek BSA kampány kapcsán jeleztem, hogy a magam egyszerű módján a szervezet által képviselt cégek programjainak mellőzésével tiltakozom a módszerek ellen. Ennek a következő lépése lenne, hogy felhvom figyelmetek egy alternatív lehetőségre amivel esetleg leválthatjátok a meglévő op.rendszeretek.
Ahogy remélem én is fogom tenni a munkahelyemen, a 8.04TLS megjelenést követő hetekben. Természetessen ha minden jól megy dokumentálva is a történteket. Ami talán segítséget nyújt majd az esetleges hasonló döntéseitekhez.
A névtő eltekintve sok-sok teszt előzte meg azt, hogy ezt a distribúciót választottam, de erről majd a dokumentáláskor (ha leszzSmile ).
“software is like sex : it's better when it's free..”
Válasz idézéssel
#4
Szia Klári!Big Grin Ez úgy tűnik, hogy rólad mintázták, benned is nagyon sok emberséget tapasztaltam meg.

"Az Ubuntu egy ősi afrikai kifejezés, annyit jelent, mint emberség másokkal szemben"
Válasz idézéssel
#5
gsuveg, 2007. március 20. 20.05
Az Ubuntu egy ősi afrikai kifejezés, annyit jelent, mint emberség másokkal szemben. Az Ubuntu Linux az Ubuntu szellemiségét kívánja elvinni a szoftverek világába.

Ez egy Debian alapú szabad, nyílt forrású operációs rendszer, fejlesztői elsősorban a felhasználók igényeit és a használhatóságot tartják szem előtt. Az Ubuntu Linux félévente új kiadással jelentkezik, az egyes kiadásokat pedig 18 hónapig ellátja biztonsági frissítésekkel. Jelenleg az Ubuntu a Gnome grafikus rendszerrel érkezik, de létezik KDE-s változata, a Kubuntu, valamint egyéb változatai is. A telepítő csupán egy CD-ből áll, amelyet a Letöltés szekcióban megtalálhat, vagy ha nincs megfelelő internetkapcsolata, akkor más módon is beszerezheti. A telepítés és beállítás során előforduló problémákra érdemes először a dokumentációk között keresgélni.

.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!

Aki többet tud, kezdőlapunkon található felhívásról kérlek ossza meg HÉTKÖZNAPI NYELVEN velünk. Minden új befogadására, alkamazására kész vagyok, de szeretném tudni mi az.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég