A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szabályzatok bevételi nyilvántartást vezető evás cégeknek
#1
No, ezért voltam én is ilyen egyértelmű...
Valahol a számviteli tv. hatálya alá tartoznának, ha nem eva-sak lennének, azaz ha kilépnének az eva hatálya alól. Akkor kötelező lenne. Viszont ha eva-s és bt, akkor választhatja eva esetén a bevételi nyilvántartást, amikor már nem tartozik a számviteli tv. hatálya alá... - szerintem. De nem én vagyok az isten, aki mindent tud :wink:
Én egy egyszerűt inkább tartanék talonban, mint ne legyen, vagy visszadátumozva az ellenőrzés időpontjában megcsinálnám. Egyébként egy nagy rakás sz.r a véleményem szerint és betarthatatlan...
Bocs a vulgáris kifejezésért kollégák :lol:

Era
Válasz idézéssel
#2
Köszi Klári!
Egy rövid pénkezelésit van akinek már összhoztam ,de a többit akkor hagyom a fenébe egyenlőre, mert valóban nem lehet mihez kötni.Az apeh-nál megkérdeztem azt mondták nem kötelező, de egy ellenőrzésen kérhetik. No megint nagyon" egyértelmü" válasz.
Válasz idézéssel
#3
Szia Mormogi!

Valószínű elkerülte a figyelmedet, hogy Potyi bevételi nyilvántartást vezető EVA alany társaságról beszélt, mert bizony teljesen jogosak gondjai.

Ezekre a cégekre az Szt nem hatályos, így aztán se Számvitel.pol, se az azon alapuló szabályzatok készítésére, nincs trv-i előírás amihez lehetne igazodni.
Az meg igaz, hogy valaminek kéne azért lenni. Nézzük meg minek van
értelme. Azt mondod pénzkezelési?Hát az mire jó? A kiadásokat nem bizonylatolja. Ha végigmegyünk a leltározásitól önköltségig mindennel ugyanez a baj.

Potyi!

Szerintem felejtsd el a szabályzatokat. Igazad van de nincs mihez kötni. Nem tartja nyilván a vagyont és innentől nincs értelme szabályozni a kezelését. Gondolatom szerint csak arra kell törekedni, hogy a jelentős vagyonelemek vásárlásáról szóló bizonylatok legyenek meg, mert ha egyszer vissza kell térni nagyon jól jöhetnek. Big Grin
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
Szia Potyi !

A számviteli törvény hatálya alá tartozóknak kell elkészíteniük a szabályzatokat a számviteli politika kereteinek meghatározására.
Számviteli törvény 14. par. - amely a számviteli alapelvekről szól.
Aki nem ért ezzel egyet, kérem jelezzen a fórumon, hogy még biztosabbak legyünk a dolgunkban.
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok!
Még mindig gondban vagyok, hogy ezeknek a cégeknek milyen szabályzat a kötelező?, szerintem csak a pénzkezelési de az is valami egyszerű formátumu, mert nincs kedvem vele órákig foglalkozni.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég