A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cégalapítás
#1
Igen, felhívtam tegnap a NAV 1819-es számát ott van egy menüpont "újcégek mentorálása" a hölgy nagyon kedves volt, mindent alaposan a számba rágott, és valóban be kellett jelenteni őket. Tehát ha valaki nem csak tag, hanem ügyvezető, vezető tisztségviselő jelenteni kell 1041-esen és 08-ason is tényleges jövedelemmel vagy 0-val.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Gyanud megalapozott Mónika Smile !
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
Nos, a céginfóból lekértem az adatokat: A két tag is ügyvezető /ők nem fognak dolgozni a cégben, jövedelmet sem vesznek ki, másik cégben biztosítottak/ a fiuk is ügyvezető /munkaviszonyban, máshol nincs biztosítási jogviszonya/ ő fog ténylegesen dolgozni és fizetést is kap minden hónapban. Mind a  háromnál a jogviszony kezdete 02.06. Nekem gyanús hogy így mind a 3-at be kell jelentenem visszamenőlegesen a 1041-esen 02.06-tól, és a két tagra küldenem kell a 0-s 08-ast is.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
Hello!
A munkaszerződésben lévő kezdő napra kell bejelenteni ő nem társas vállalkozó lesz,ha a tulajok nem dolgoznak a kft-ben nincs mint bejelenteni nincs jogviszony.
Válasz idézéssel
#5
Szia Mónika,

Az iparűzési adó alá  székhelynél az új céget már nem kell bejelenteni, megpróbálom a linket ide hozni. A Kereskedelmi és Iparkamara jutott még eszembe, és a Cégkapu regisztráció. A csak tulajdonos szülőket, ha nem közreműködnek személyesen, akkor nem jelenteném be, a fiukat 02.06-tól, de ezt a NAV törzsadatból szoktam puskázni, hogy oda mit írnak a kezdetnek. Úgy emlékszem az a TSZ napja szokott lenni.
https://ssl.budapest.hu/web_hair/

Üdv, Hanna
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!
Új Kft alakult, szedem összeg a gondolataimat mit is kell beadni.
Társasági szerződés dátuma: 02 06
Adószám kiadása: 02 09
Még bejegyzés alatt van.
Küldöm: 18T201T, 181041 /itt a kérdés, az ügyvezető a fiuk munkaviszonyban látná el a teendőket csak ő dolgozna a cégben, milyen dátumtól jelentem 02.06, vagy 02 09?? a tulajdonosokat is jelentsem be, ők nem működnek személyesen, máshol biztosítottak?? Már csak azért is kérdés mert ha a másik két tulajdonost is bejelentem akkor kell küldeni rájuk a 08-ast 0-san.???
Aztán még iparűzésire is be kell jelentkezni, meg a KSH-hoz, és még.....??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#7
Szia Klári! Közben megoldódott a dolog, ugyan szombaton szétnéztem az ügyfélkapuján, akkor még nem volt alárendelve a cég, viszont ma jött az értesítés, a jogosultságról. Ebből azt olvasom ki hogy teljeskörű jogosultsága van mindenben, és semmi teendője nincs a továbbiakban. Tehát tudom a bejelentéseket a mai naptól elektronikusan megtenni.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#8
Szia Móni!
Ha az ügyvezetőnek van ügyfélkapuja akkor automatikusan intézkedni tud elektronikusan a cég ügyeiben, mert hozzárendelik a céget.
Javaslom először lépj be az ügyfélkapuján, nézz körül az EBEV-ben hátha már látod a céget alatta.
függetlenül a konkrét esettől:
Az első meghatalmazást, papír alapú EGYKE-vel kell rendezni. Természetben akarjál látni a meghatalmazást.
Később már mehet elektronikusan.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok! Tegnap bejegyezték ezt az egyszemélyes kft-t amiről lentebb írtam. Az első feladat az EGYKE nyomtatvány beküldése, hogy az ügyvezető ügyfélkapuján keresztül tudjak elektronikusan intézni. Na most töltöttem ki először ilyen nyomit, nem tűnik túl bonyolultnak, de mégis:

1. Csak papír alapon lehet elsőként elküldeni, vagy ezt is lehet már elektronikusan is ?/a feljövő kisablak azt írja első alkalommal csak papíron, de kicsit kételkedem/
2. A főlapon az A rovatba beírom a nevet, adóazonosítót, elérhetőséget és az 1. vezető tisztségviselő kód, a B rovatba beírom a cég nevét adószámát mint képviselt adózó, dátum, aláírás, valamint a 01-A lap D/1 blokkba teszek x, és ennyi, vagy kell még valamit kitölteni?

Tudna valaki segíteni, aki már, vagy mostanában jelentett be új cégre ügyvezetőt.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#10
Köszönöm a segítségeteket.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#11
Mónika, kell a statisztikai hivatal is, de hirtelen meg nem mondom hogyan.
Ne felejtsd el a számlázó programjukat is bejelenteni.
Az ügyvezetőt papír alapon jelentsd azonnal az alapítást követően a T1041-en.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#12
Köszönöm, valamint még a16T101T nyomit is használnom kell, úgy mint régen, valamint ipa bejelentkezés, kamarai bejelentkezés, és mi újság a statisztikai hivatallal, oda már nem kell jelentkezni?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#13
Mónika Írta:Sziasztok! Már jó pár éve nem volt új alapítású cégem, most viszont lett egy, a legfontosabb kérdésem, melyik nyomtatványon kell az ügyvezetőt jelentenem, hogy az ügyfélkapus hozzáférés megtörténjen, utoljára én a T180-as adatlapot tudtam, de azóta ez biztosan változott. Melyiken jelentem?

Szia !

EGYKE nevű nyomtatvány van erre jelenleg.

üdv: Móni
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok! Már jó pár éve nem volt új alapítású cégem, most viszont lett egy, a legfontosabb kérdésem, melyik nyomtatványon kell az ügyvezetőt jelentenem, hogy az ügyfélkapus hozzáférés megtörténjen, utoljára én a T180-as adatlapot tudtam, de azóta ez biztosan változott. Melyiken jelentem?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#15
Szia Tíbor!
A bevallások nagy részén tudod jelölni, hogy előtársasági időszakot is magába foglalja!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#16
A társasági szerződés kelte 09.25, adószám érvényes 09.29-től . Bejegyzés 10.05-én. 09.30-án számlát bocsájtott ki szolgáltatás bevételről.
Ez akkor előtársasági időszak? Akkor 09.25-10.04-ig tartó időszakra beszámolót kell leadni és áfa bevallás is ugyanez az időszak? Év végén az előző év lesz ?
Válasz idézéssel
#17
Három hete nem kapott adószámot egy most alakuló BT. Az ügyvéd szerint NAV nem ad ki, de nem tudja az okát. Állítólag nem egyedi eset. Tud erről valaki valamit?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#18
Köszönöm, bár a tisztségvizelők biztos elírás volt Smile
Válasz idézéssel
#19
Szia Tibor!
Az adóköteles tevékenység kezdete 09.29, és ettől a naptól állíthat ki jogszerűen számlát. A TSz kelte a veyető tisztségvizelők jogviszonyának kelte. A bejegyzés kelte 10.04 pedig a jegyzett tőke nyilvántatásbavételének napja.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#20
Új cég alakulásnál mi az az időpont amikortól már számlát adhat ki? Mi a kezdés dátuma ?

Ezek a NAV törzsadatok (ebev szolg)
törzsadatoknál pl adószám érvényesség van megadva : 2015.09.29
jegyzett tőke összege: 2015.10.04
Tulajdonos neve (itt van egy dátum): 2015.10.04
tevékenységek : 2015.09.29
székhely címe: 2015.10.04
ügyvezető (érvényesség kelte) : 2015.09.24

Vagy pedig ezektől teljesen eltérő dátum, az alapító okirat dátuma --a társasági szerződés kelte?
És ha később kérdezik egyes iratokon mi az adóköteles tevékenység kezdete?
Válasz idézéssel
#21
Üdvözöllek benneteket.
Segítséget szeretnék kérni, most alapítottunk egy 1személyes kft-t és
milyen bejelentési kötelezettségünk van?
A tulajdonos beteg ápolásit kap ilyen esetben milyen járulékfizetési kötelezettsége van?
4 órás munkát vállalhat ez ilyen módon működhet-e?
Esetleg az ápolásit meg kell szüntetni?
Válasz idézéssel
#22
Sziasztok!
Csak annyit még, hogy azért csinálják szerződés mintával, mert lényegesen olcsóbb megcsinálni még úgy is, hogy amit a szerződés minta nem enged, azt rögtön utána módosítják. Állítólag a nem szerződés mintásnak az illetéke 120 ezer és az ügyvédi munkadíj is jóval magasabb (nyilván kicsivel több tudást és munkát igényel, mint a szerződés minta :wink: ). Így meg 2 x 15 ezer + 2x3 ezer + ügyvédi munkadíj. Szóval ezt már felénk is meg lehet úszni 100-110 ezerből.
Válasz idézéssel
#23
Erzsó, köszi mindent.
Johanna
Válasz idézéssel
#24
Oké Johanna!
Ez eddig nem derült ki,mi van a feleséggel.Neki is lesz máshol ezek szerint munkahelye.Akkor tiszta sor,itt nem kell fizetni,mert mindenki megfizeti máshol.
Akkor az egyéni vállalkozásnál írsz egy papírt a feleség majd hoz egy papírt,hogy a járulékok megfizetve./lefűzöd és rendben van.
A többi elégséges amiket össze szedtél.Azért nem árt,ha most alakuláskor ezek benne vannak a T.szerződésben,mert bármi történhet,ne kelljen újból ügyvédhez futkosni sok-sok pénzért.Mostanság nagyon fontos,hogy rendelkezzen a T. szerződés munkaviszonyról,ne tagi jogviszony legyen.

PM
Subject: Munkaviszony


Ez a kérdés hangzik el mostanában a leggyakrabban azok körében, akik a 2010-től érvényes tevékenységre jellemző kereset helyett a munkaviszonyban érvényes munkabér alapján szeretnék a járulékukat teljesíteni. De lehet-e egy társaság tagja munkaviszonyban? A következőkben egy APEH állásfoglalást olvashatnak arra vonatkozóan, hogy az egyszemélyes kft tagjai miként tudnak munkaviszonyt létesíteni.

Kérdés:A GT 22§-ának szabályai szerint a bt-k beltagja, illetve az egyszemélyes kft tagja tevékenységét munkaviszonyban is elláthatja, ha ezt a társasági szerződés megengedi.
Kérdésem, hogy például az egyszemélyes kft tagja tevékenységének ellátására kötött munkaszerződést kivel köti? Elképzelhető-e az a munkaszerződés, ahol a munkáltató és a munkavállaló aláírása ugyanaz, és a munkáltató 100%-ban tulajdonosa a cégnek?
Ha nem, akkor milyen esetre vonatkozik a GT szerinti munkaviszony létesítése?
Kivel létesíthet munkaviszonyt az egyszemélyes kft tagja?

Válasz:A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 22. § (3) szerint a vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja. Ebből a megfogalmazásból egyértelműen következik, hogy ha a társasági szerződés kifejezetten arról rendelkezik, hogy az egyszemélyes társaság tagjamunkaviszonyban látja el a vezetői tisztséget, akkor az munkaviszonynak minősül.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#25
Szia Erzsó!
A feleség most még gyesen van, májusban megy vissza dolgozni.
50-50 % lesz a tulajdoni hányad.
Nekem utoljára 2006-ban volt alakuló cégem. Köszi, hogy foglalkozol a kérdésemmel.
Johanna
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég