A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számviteli politika
#1
Szerintem is csak az említett cégek kell (könyvelők, könyvvizsgálók, ingatlanosok, adótanácsadók, stb.)
Szerintem pénzkezelésire gondolt, nem?
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Minden cégnek, kell lennie Pénzmosás elleni szabályzaténak? A könyvvizsgálónk szerint igen, szerintem pedig csak a törvényben felsorolt tevékenységekhez, (könyvelő, ingatlan... )Szerintetek?

Köszönöm a választ.
Orsi
Válasz idézéssel
#3
Nézz körül itt illetve a dokumentumok között is találsz egy halommal.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
Tudna nekem valaki küldeni egyszemélyes Kft-hez (az ügyvezető látja el a pénztárosi feladatokat is) számviteli politikát, pénzkezelési és leltárkezelési szabályzatot? Nagyon nagy segítség lenne számomra).Előre is köszönöm.E-mail címem: <!-- e --><a href="mailto:lilcsizsu2@gmail.com">lilcsizsu2@gmail.com</a><!-- e -->
Válasz idézéssel
#5
Szia Timi!

A Számviteli törvény tartalmazza, hogy milyen szabályzatokkal kell egy cégnek rendelkezni. Könyvelőirodának általában van ilyen "raktáron", velük kellene egyeztetned, hogy ne dolgozz feleslegesen. Most írhatnám, hogy kell Számviteli politika, Számlarend, Bizonylati szabályzat, Pénzkezelési Szabályzat...

A pénztár kezelés módját a Pénztári szabályzat ( Big Grin ) tartalmazza. Nem kötelező pénztárbizonylat vezetése, az csak segíti, áttekinthetővé teszi a pénzügyek kezelését számotokra és külső, ellenőrző fél számára is. De azért célszerű egy pénztárkezelő program használata, pláne most, amikor figyelni kell, hogy mennyi lehet a pénztárban.

Neked tudod mely dolgok lehetnek még izgalmasak: munkaruha nyilvántartás, új belépő munkavédelmi oktatásának kérdése, üzemorvos kérdése, tűzvédelmi szabályzat ...
A fentiekre további szakembert lehet igénybe venni. Persze azt is kellene tudni, mivel foglalkozik a cég.
Lehet ezt a dolgot tovább ragozni a végtelenségig.

Neked is szép, ónos eső mentes napot!
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, de maradt pár kérdésem. Egy öt fős kisvállalkozásnál (KFT) dolgozok adminisztrátorként. A könyvelés nem itt történik. A neten több helyen is olvastam hogy a vállalkozásoknak kötelező szabályzatokkal kell rendelkezni, úgymint pénzkezelési, számvitelpolitika...stb. Nekünk melyikre lenne szükségünk? Hogy tudnám segíteni a könyvelőket? Ők mondjuk azért nem szóltak hogy ezek a szabályzatok nálunk nincsenek meg. Vannak még nyilvántartások melyeket kötelezően vezetni kell, hogy pl egy Apeh ellenőrzésnél ne legyen gond? Pl a pénztárról mi egy Excel táblázatot vezetünk, a számlákat hó elején összekészítve visszük könyvelésre. Bevételi-kiadási pénztárbizonylat nincs vezetve. Ez rendben van így? További szép napot!
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!

Köszönök minden választ! Tudnátok még segíteni? Egy 5-fős kisvállalkozásnál dolgozok (KFT). A könyvelés nem itt történik. Több helyen olvastam hogy kellenek kötelező szabályzatok, úgymint pénzkezelési, számvitelpolitika, stb... Nekünk mire lenne pontosan szükségünk? Mi pl év közbeni pénzmozgásokról nem vezetünk bevételi/kiadási pénztárbizonylatot, hanem Excel táblázatot. Az összekészített számlákat havonta leadjuk könyvelésre, és a könyvelők év végén a programjuk segítségével állítják elő a bizonylatokat. Ez jó így? Milyen nyilvántartásokat kell vezetni itt a cégnél hogy ha pl lenne egy APEH ellenőrzés rendbe találják a dolgokat? Big Grin
Válasz idézéssel
#8
Itt találsz egyet:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.econoracio.hu/szamvit1.doc">http://www.econoracio.hu/szamvit1.doc</a><!-- m -->

Icuska!

A privát üzeneteidet is olvasd el néha.Van amit ott válaszolunk meg!
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#9
Azt szeretném kérni, hogy ha van valakinek küldjön már nekem egy számlarend mintát, ellenőrzéshe kellene. Előre is köszönöm!
Válasz idézéssel
#10
Akkor a vállalkozási számlarend szöveges számlamagyarázatára gondoltál.

Nekem van ilyenem, de nem tudom hogy kell felpakolni a segédletekbe.

Ha priviben megírod az emiledet, elküldöm.
Tünde
Válasz idézéssel
#11
Persze, de én úgy tudom, hogy kell magyarázatokat is írni a főkönyvi számlákhoz, hogy mit is szerepeltetek rajtuk! Gondoltam, ha van valakinek egy általános azt már csak módosítani kellene a vállalkozásra megfelelően!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#12
Szia Móni!

Számlatükröt a könyvelőprogidból biztosan ki tudsz nyomtatni, hiszen az alábontás a vállalkozásoknál nem ugyanaz (gondolok itt főleg a 9 és 5-ösökre)
Tünde
Válasz idézéssel
#13
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy valakinek "általános" számla tükör nincs e "felesleges" amit a dokumentumok között közzé tudná tenni?? Ugyanis én kis "precíz" rájöttem, hogy minden van mindenkinek csak számla tükör senkinek! :oops:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok!!
Én is kaphatnék a szabályzatokból??? Legfőképp egy számviteli politikára lenne szükségem!!!!
Nagyon megköszönném!!! Smile
Válasz idézéssel
#15
OK! köszi Tündi!
mail: maszlait @ gmail.com
megnézem a letöltéseknél is, de a te változadotat is örömmel veszem! Smile
köszike
Válasz idézéssel
#16
maszlait Írta:sziasztok!
decemberben induló tanácsadó kft-nek pontosan milyen szabályzatokat is kell elkészítenie? (szémviteli politika, pénzkezelési szabályzat, értékelési szabályzat, leltárkészítési szabályzat... ???????)
tudnátok esetleg küldeni sablonokat?
előre is köszi,
tomi

Igen ezeket mindet ha adsz egy email cimet én tudok neked küldeni csak azért majd nézd át hogy tudod a profil miatt.... meg hogy nincsennek e új tartalmi elemek is már mert ezek nem maiak. De szerintem itt is vannak feltéve szabályzatok a honlapon. A feltöltéseknél
Szia Tündi
Válasz idézéssel
#17
sziasztok!
decemberben induló tanácsadó kft-nek pontosan milyen szabályzatokat is kell elkészítenie? (szémviteli politika, pénzkezelési szabályzat, értékelési szabályzat, leltárkészítési szabályzat... ???????)
tudnátok esetleg küldeni sablonokat?
előre is köszi,
tomi
Válasz idézéssel
#18
Régi pénzkezelési szabályzatom volt de most ott változtak dolgok tudod hogy miket kell kötelezően tartalmaznia meg ilyesmi. És az Apeh a helyszinen szokta ellenőrizni például üzletekbe. Hallottam már olyat hogy megnézik mit tartalmaz mennyi a váltópénz a pénztárba és nyitáskor megnézik hogy annyi pénz van-e a kasszába. Én úgy szoktam ezt csinálni hogy amit nem kér az Apeh konkrétan azt nem viszem be.
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#19
Szia Icuska!

Szerintem a pénzkezelési szabályzatot is kérik, legalább is nekem is van egy ellenőrzésem és kérik ezt is.

Csatolom amit én használok.

Üdv.

Nyári Melinda
Válasz idézéssel
#20
Köszönöm szépen Tündi! Nagyon aranyos vagy, sokat segítettél!
Készpénzkezeléi szabályzatot te már készítettél, vagy tőled kérték már?
Válasz idézéssel
#21
Icuska Írta:Kérlek segítsetek! APEH ellenőrzésre megyek és kérik a számviteli politikát.
Egy tömörített, sablon szöveget nem tudna valaki küldeni?
Válasz idézéssel
#22
Kérlek segítsetek! APEH ellenőrzésre megyek és kérik a számviteli politikát.
Egy tömörített, sablon szöveget nem tudna valaki küldeni?
Válasz idézéssel
#23
Sad Üdvözletem Mindenkinek

Számvitel politikával kapcsolatosan és is csatlakoznék az előttem szólókhoz, ugyanis az épitőipar speciális jellege miatt nincs elérhető szakirodalom.

e-mail: <!-- e --><a href="mailto:mandusitzne@t-online.hu">mandusitzne@t-online.hu</a><!-- e -->

előre is KÖSZÖNÖM: nagyeva
Válasz idézéssel
#24
simplextibi Írta:Sziasztok
Remélem nem késtem le, nekem is küldhetne valaki egy számviteli példát egy épitőipari céghez. ( épitésekel és ingatlan forgalmazásal foglalkozik a cég)

köszönet
Tibor
<!-- e --><a href="mailto:tibor.vass@simplex-tech.hu">tibor.vass@simplex-tech.hu</a><!-- e -->

Én is ilyet szeretnék!!!!
Sziasztok én újra és újra kérem, hogy valaki akinek építőipari tev. hez vav számvit. pol. ja, szánjon már meg! Nagyon nagyon köszönöm előre is!!
Andicsek

<!-- e --><a href="mailto:andicsek72@freemail.hu">andicsek72@freemail.hu</a><!-- e -->
Válasz idézéssel
#25
Sziasztok!
Úgy látom nagy a kereslet a számviteli politika iránt. Engem is érdekelne.
Nem lehetne a letölthető dokumentumba feltenni.
Ha nem akkor légy szi nekem is elküldeni. <!-- e --><a href="mailto:pappg6803@t-online.hu">pappg6803@t-online.hu</a><!-- e -->
Köszike
Maresz
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég