A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munkaügy,bérszámfejtés
Sziasztok,

ügyfelem 2004 dec. elején felmondott egy dolgozójának.Pereskedés után (első fokot megnyerte) a másodfok határozatában megállapította a jogtalan felmondást és a munkaviszonyt 2007 febr. közepéig kitolta.

A dolgozó kiléptetés után rögtön táppénzre, majd TGYÁS-ra, GYED-re, majd GYES-re ment (2007 febr.-ban is azon volt még).

A bíróság határozatában a jöv. elszámolásról semmit nem rendelekzett.

Szerintem a dolgozónak csak a (2004. dec. és 2007. febr. közötti időszakra vonatkozó) szabadságmegváltás jár.

Szerintetek, ilyen esetben hogyan kell eljárni szabályosan??

Előre is köszi a véleményeket.

Bruno (Tamás)

_____________________________________________________________
dignus est operarius mercede sua (méltó a munkás a maga bérére)
Válasz idézéssel
szerintem csak ésszerűségi határok vannak / napi 16 óránál több az már gáz /
Katla
Válasz idézéssel
Sziasztok! Van- e valami szabály arra, hogy heti 40 órás munkaviszony mellett hány órára lehetne még munkaviszonyt létesíteni máshol? Megbízási szerződés nem jöhet szóba, mert fizikai munkáról van szó. Heti egy-két esti és esetleg hétvégi elfoglaltság lenne. Hálás lennék a sürgős válaszokért.
Ica
Válasz idézéssel
Szia Potyi!

De a tételes ehot, csak az 5 napra kell megfizetni(325.-Ft-ot)
És az Apeh bejelentőn is közölni kell.

Ha megbizásossal találkozol mindig azt kell figyelni, hogy a megbízási díja eléri-e a minimálbér 30%-át napokra lebontva.
Ha eléri mindent kell utána fizetni, ha nem akkor %-os ehot, és szakképzési, és vonni az Szja-t.

Mano-Klári
Válasz idézéssel
Igen!
Erika
Válasz idézéssel
Még eszembe jutott ugye NYENYI-t is kell leeadni? A táppénz alaba is beleszámít?, mert akkor elvleg még Foglalkoztatói igazolás is kell.
Válasz idézéssel
Köszi Lilla!
Válasz idézéssel
Szerintem minden kérdésedre jól válaszoltál Potyi!
Mindent kell utána fizetni, az általad említetteken kívül, valamint eho-t, ha egyébként nem fizetik utána, s szakképzésit is.
Erika
Válasz idézéssel
Közben elolvastam az erre vonatkozó cikket is és már csak 2 dolog nem tiszta mi van az eü-vel kell-e fizetni?gondolom akkor igen ha máshol nem fizetik utánna.A bejelentés meg kell,ha nincs máshol semmilyen jogviszonya, a szakképzési fizetési kötelezettség nekem új,de ezek szerint azt is kell.Erősitsetek meg.
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Egyszeri megbizási szerződés esetén megbizás összesen 5 nap és 100.000 ft. Nem látom tisztán, hogy kell-e jeletenem a 07T1041 változásbejentőn?
Mit kell fizetni és vonni tőle?, én ugy gondolom, hogy kell fizetni és vonni mindent a munkaváll,munkaadói és szakképzési kivételével az eü-t is 5 napra.
Jól gondolom?
Köszi
Válasz idézéssel
Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetésekor csak a szabadsámegváltást kell kifizetni. A gyes első évére is megillette az éves szabadsága, melyet meg kell váltani. A Munka törvénykönyve rendelkezik a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos teendőkről. Nem értem a fogalmazásod, miért akarod " az orra alá dugni"? Szerintem minden ember joga, hogy bármikor felmondjon és oda menjen dolgozni, ahol több pénzt fizetnek neki.
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni! :oops:

Egy munkavállalónk aki még gyesen van, szeretne közös megegyezéssel távozni a cégtől, mert új állást kapott. A kérdésem az lenne, hogy hány nap szabadságot kell neki kifizetni, illetve kell e neki fizetni valamit egyáltalán :?: :?: Még fél évig gyesen lesz, amellett dolgozna. Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni. Illetve hogy hol lehet kinyomtatni az erre a speciális helyzetre vonatkozó szabályozást amit aztán az orra alá lehetne dugni!! Nagyon köszi előre is!!! Tongue
Válasz idézéssel
Köszi mindenkinek!
Válasz idézéssel
Bocs' ha tudod, de a rszj melletti munkaviszonyban foglalkoztatottaktól ugyanúgy kell az egyéni járulékokat vonni mint a többi munkaviszonyosoktól.
Csak azért írom, mert nemrég egyik dolgozónk nyugdíjazásánál derült ki hogy a TÁKISZ évekig nyugdíjasként kezelte, nem vont nyugdíjjárulékot.
Válasz idézéssel
Köszi!
Válasz idézéssel
Részmunkaidős munkaviszony
Válasz idézéssel
Köszi a válaszokat!
Értesítést kaptam, melyben értesítenek hogy megállapították a rendszeres szoc.járulékot. A jogviszony megnevezésénél mit kell megadni ?
Simán részmunkaidős munkaviszonyban, vagy mást ?
Köszi
Válasz idézéssel
A Cafetéria keretből ruhaát is lehet venni. Kérdésem, hogy működik ez?? Van-e valamilyen korlát? (összegben) Utalványt kell venni vagy számla elég róla?
Köszönöm!
Válasz idézéssel
Rendszeres szociális járadék az nem nyugdíj, csak nyugdíjszerü. Munkaviszonyt létesithetel vele, melyre a rokkantsági nyugdíj melleti munkavégzésre vonatkozók a szabályok vagyis:


A rokkantsági nyugdíjra való jogosultság további feltétele az, hogy a rokkant személy nem dolgozhat rendszeresen.

A jogosultság elbírálásakor nem rendszeresen dolgozónak az tekinthető, aki:

a munkakörére megállapított teljes munkaidőnél rövidebb munkaidőben dolgozik, vagy
ennél már korábban is rövidebb munkaidőben dolgozott és a megrokkanását követően a munkaideje tovább csökkent.
Válasz idézéssel
először kérd el a határozatot, hogy mit állapítottak meg
Katla
Válasz idézéssel
Tud valaki tanácsot adni?
Mi a teendőm azzal a dolgozóval aki leszámolt tőlem, megállapítottak számára rendszeres szociális járadékot (szerinte nyugdíjat) és most visszajött hozzám dolgozni. Van e valami korlátozás a munkaidőt, bért, járulékokat illetően illetve az új felvételkor mi a jogviszonya (simán főállásu munkaviszony v.valami más)?
Egyáltalán hol tudok ennek utána nézni?
Ráadásul bejelentettem nyugdíjas részmunkaidővel Sad
(ugyanis ezt mondta)
Köszi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég