A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Késedelmes bevallás szankcionálás
#1
Közben rájöttem, hogy 2016-tól jogszabályban bevezették az adózó minősítését. Vagyis, ha a cég jónak minősített adózó, akkor ha nincs beküldve a bevallás, figyelemfelhívást küldenek. Ha valaki arra sem reagál, csak ezután bírságolhatnak.
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban olvastam egy cikket (talán), hogy késedelem esetén jobb megvárni amíg felszólít a hatóság és megadott határidőn belül szankció mentesen lehet beküldeni, de ha "simán" késve megy be és nincsen hozzá kimentési kérelem, akkor nem garantálható, hogy nem lesz bünti.
"Ne foglalkozz a kihívások elkerülésével. Idővel a kihívások úgyis kitérnek előled" (J.Adams)Blo
Válasz idézéssel
#3
Szia! A "nálunk" mit jelent? Smile Mert a Pesti cégeimnél tényleg nem volt eddig probléma, ha ilyen történt, de ez Csongrád és nem tudom, ott foglalkoznak-e ezzel.
Válasz idézéssel
#4
Szia!

Nálunk ezért nem szoktak! Big Grin
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok!

A júliusi áfabevallást elvileg feltöltöttem, gyakorlatilag a nyugták nem jöttek meg és csak ma néztem rá, mert közben szabira mentem. Feltöltöttem rögtön, de az a kérdés, hogy mennyire szankcionálják ezt a késedelmet? (Csongrád megye) Az adót befizette a cég határidőben, csak a bevallást ment be késve.

Van valakinek tapasztalata? A kimentésbe sem tudom, hogy mit írjak, mert technikailag nem találtam semmit, feltöltöttem, de semmi nyoma nem volt. Egyáltalán írjak kimentést?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég