A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iskoláztatási támogatás,családi pótlék
#1
Szia.

Magyar Államkincstár 2014-s tájékoztató füzete ami megtalálható a holnapjukon:
"Ki jogosult iskoláztatási támogatásra?
Iskoláztatási támogatásra jogosult
A vér szerinti, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték, a saját háztartásában nevelt, a gyermekotthon vezetője a gyermekotthonban nevelt, a szociális intézmény vezetője az intézményben elhelyezett gyermekre tekintettel, továbbá a gyámhatóság által a szülői ház elhagyását engedélyező határozatban megjelölt személy
- a tanköteles gyermekre tekintettel a gyermek tankötelessé válása évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint
- a tankötelezettsége megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre (személyre) tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek (személy) a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti"

Ki tekinthető sajátos nevelési igényű tanulónak?
Sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.
Válasz idézéssel
#2
Hali. Volna egy kérdésem. Gyermekem betöltötte idén a 20-ik életévét de még tanul tehát már nem jár iskoláztatási támogatás.Azt hallottam hogy kapható még isk.tám. ha a gyermeknek van valamilyen betegsége.Sajnos neki van. Diszgráfiás és diszlexiás plusz most járunk orvoshoz mert úgy néz ki hogy cukorbeteg is. Tehát az lenne a kérdésem hogy jár-e még vagy sem isk.tám. Köszönöm a válaszokat.(érettségi után most grafikusnak tanul)
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég