A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Könyvelés átadás
#1
Tamás!

Osztom Klárika véleményét! Természetesen át kell tüzetesen nézni,már a felelősség miatt is..Mielőtt elvállalok egy évközi céget,a főkönyvit alaposan átnézem és kérdezek.Elég beszédes egy főkönyvi.
Csak azért írtam le,mert nem mindenki vállal 2x könyvelési díjat.Én sem tenném... :oops:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#2
Erzsó!

Köszönöm, szóval meg lehet csinálni. Azért amit Klári írt, abban is van igazság. Tehát én felelek a beszámolóért, ezért alaposan át kell néznem az előző időszakot, akár kapok érte pénzt, akár nem. Valószínűleg fenntartom a lehetőséget, ha nagyon sok hibát találok, akkor csak újra könyveléssel vállalom el. Még nem tudom, hogy dolgozott a leendő elődöm. Ha találok hibát, akkor jegyzőkönyv! Ezek szerint a könyvelési szerződésemben nem lesz emiatt külön bejegyzés, csak annyi, amíg át nem néztem az első félévet, addig nem felelek érte. Igaz, úgyis május 31-ig kell beadni a mérleget és a TAO bevallást. Addigra át lesz nézve. Tehát csak az ÁFA meg a bér bevallása van!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#3
Tamás!

Én ha év közben veszek át,nem könyvelem újból,nyitok a főkönyvből a kartonokat CD-n megkapom,a bevallásokat lefűzve,az anyagot átnézem,ha a főkönyvben találok eltérést,vagy ami nem tetszik,akkor azt javítom.
A szerződésed úgyis attól a naptól él,amikor kezded,ha nagy eltérés van,azt feljegyzéssel alátámasztod,azért a bírságot nem Te fizeted.Nem várható el,hogy 2x fizessenek könyvelési díjat./még ha a fele is/
Én is adok át anyagot,most is eladás miatt,átadó listával,kiírva,ha kérdésük van hívhatnak és megbeszéljük.
Volt olyan eset,amikor eljött hozzám az új könyvelő és mindent megbeszéltünk,ami nem volt számára egyértelmű. :oops:
De a Te döntésed.Csak a gyakorlatomat írtam le....
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#4
Klári!

Arra gondoltam, hogy bizonyos dolgokat beleírok a szerződésbe, hogy az előző könyvelő hibáját az ügyfél ne tudja rajtam követelni. Azért átnézném az első félévet, csak erről az ügyfélnek nem szólnék. Ha átvettem is év közben könyvelést, az csak úgy tettem, hogy visszamenőleg mindent lekönyveltem. Ha kicsi volt, ingyen, ha nagyobb, akkor a könyvelési díj feléért. Itt azonban nagy az anyag, és fizetni nem akarnak. A munka meg jól jönne. Szóval keresek egy köztes megoldást. Már ha van!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#5
Tamás!
Attól a pillanattól kezdve, hogy a beszámolóra a Te neved és reg.számod kerül az egészért felelsz és csak hosszas polgári peres eljárásban tudod bizonyítani, hogy a hiba az első félévben volt. Első körben az anyagi és erkölcsi felelősség a Tied és csak nehezen bizonyítod , hogy nem Te voltál bármit írsz a szerződésbe.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#6
Szeretnék tanácsot kérni. Egy céget vennék át, de csak július 1-től fizetnének, mert az előző könyvelő addig könyvelt. Mivel a mérleget én fogom beadni, így szóltam, hogy visszamenőleg le kell könyvelnem a 6 hónapot. A könyvelési díj 50%-t kértem, de túl sok nekik. Felmerült egy olyan lehetőség, hogy a június 30-i főkönyvi kivonatból dolgoznék, és csak a saját munkám után vállalnám a felelősséget. Ezt nem igen akarom, de ha valakinek volt már ilyen tapasztalata, az megoszthatná. Gondolom a kulcskérdés az, hogy mit írja a szerződésembe, miért felelek. Egyáltalán tudok olyan szerződést írni, ahol védve vagyok az előző könyvelő hibáitól?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van esetleg valakinek egy könyvelési szerződés felbontás mintája?

Előre is köszi!
Válasz idézéssel
#8
Szia Magdi!
Mi mindig CD-t írunk. Rátesszük pdf-ben a bérkartonokat, bérfeladást ás bérjegyzéket, a főkönyvi katonokat és kivonatot, a folyószámla kartonokat és kivonatot. A kolleganő ha akarja nzomtassa ki. Még a revízió is elfogadja, sőt az utóbbi időben kimondottan azt kéri hogy CD-re rakjuk pdf-ben a főkönyvi és folyószámla kartonokat.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#9
Szia!

Sokan kérik nyomatva,én CD-n adnám oda,vagy ha le tudod menteni, emailban.Ott is meg tudja nézni ami kell.Nekem is van gépen több évi anyag. :oops:
Persze ettől még tudna nyitni.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok!

Segítsetek nekem.
Felmondtam egy Bt-nek, átadtam jegyzőkönyvileg már az anyagot.
Főkönyv, mérleg természetesen és minden analitika plusz tárgyi eszköz -, bér kartonok.
Könyvelve 2014. 01 - 02 - 03. hó volt, utána nem kaptam anyagot.
Az új könyvelő (velem nem veszi fel a kapcsolatot) a vállalkozón keresztül kéri hogy nyomtassam ki
az összes kartont 2013.évre, mert az kell a főkönyvi kivonat alátámasztására.
Ja és hogy addig nem tud dolgozni, mert nem tud nyitni, ha nem adom oda?!
Szerintetek köteles vagyok a kartonokat kinyomtatva átadni?
Köszi a válaszokat. Mné Magdi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég