A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fórum hangulata
#1
Sziasztok!
Én nemrég találtam Rátok. Decemberben csatlakoztam, itt találtam egy állásajánlatot, azóta ott dolgozom. Nekem bevált.
Egyebekben meg fórumfüggő lettem. Minden nap felnézek rátok, ha valamiben kérdésem van, vagy csak bizonytalan vagyok, csak Ti juttok eszembe.
Remélem még sokáig együtt maradunk.
Üdv Mindenkinek: Erika
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Csatlakozom az előttem hozzászólókhoz szerintem is egyedülálló, frenetikus, fantörpikus ez a topik.
Ha nem találtam volna Rátok, biztos, hogy szakmát váltottam volna.

Köszönöm!
Reni
Válasz idézéssel
#3
Zsabonap!

Ez nagyon szép volt, szinte megható Confusedak: ( Big Grin Big Grin Big Grin )

Kedveskéim!
Csak abba gondoljunk bele, hogy mekkora segítőkészség és családias közösség található itt, annak ellenére, hogy (ha úgy vesszük) egymás konkurenciái vagyunk. Na, ez az igazán becsülendő ebben. Nem az egymás hátráltatása, hanem segítése őszintén a cél. Ebben egyedülálló ez a fórum, azt gondolom.
Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé... ..
Válasz idézéssel
#4
Jó estét mindenkinek!

Köszönöm, hogy meghallgattatok... én igyekszem csak akkor kérdezősködni, ha minimum 2-3 nap nyomozás után sem jutok semmire, vagy ha nagyon szorít a határidő.... A legtöbb aktuális problémámra már akkor választ találok, ha csak végigolvasok esténként annyi topicot amennyit csak bírok. A legjobb az,ha bizonytalan vagyok a jónak vélt megoldásomban, és megerősítést kapok a többiek válaszaiban.
Az internetes nyomozások során is 99%-ban itt kötök ki...
Egyszóval jó, hogy vagytok Confusedbi:
Üdv:Szilvi
Válasz idézéssel
#5
puszi Jolcsi Neked isSmile)) zsabónap
Válasz idézéssel
#6
Zsabonap! Ez nagyon szívmelengető volt.
Puszilok Mindenkit! Csak úgy! Mert megérdemlitek! Big Grin

Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
#7
Kedves ! Aktafórum könyvelő társaim, barátaimSmile
ez az oldal a legkedvesebb számomra. Felül mulja számomra az ABEV oldalt.
-szeretem, mert folyamatosan toppon van, az információ, határidők, kérdés-válasz, benézek, mondom is óh a francba majdnem elfelejtettemSmile
-mindig vagyunk annyian, hogy válasz nélkül nem maradhat senki, azaz segítség nélkül.
Ami külön szimp. hogy hatalmas segítőkészséget látok, ami külön megnyerte a tetszésem:

Vallom, hogy nem tudok mindent, de az igazi szup.könyvelő mindig tudja, hogy hol keressen és veszi a fáradságot, hogy utána jár.

Itt ezen a fórumon mindenki a tudását, tapasztalatát adja át, amikor válaszol. - nem azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk ki a legokosabb, hanem mert mindig van téma amiből tanulhatunk, vagy mi segíthetünk- jó ám a hangulat, olyan jó mosolyogni, nevetni is. Sokszor igen fáradtak vagyunk, nem egyszer már én magamom is észrevettem, hogy egy alapvető - egyszerő dolognál megakadok, hogy jó ez? igy kell?
Külön elmosolyodok, amikor beszól valaki, hogy elnézést kezdő vagyok?
na és - ebben a szakmában senki nem mondhatja magáról hogy óhhhhhh
itt mindig változik minden - napról napra- itt csak akkor nyerhetünk, ha összefogunk, ezzel hatalmas információhoz jutunk, időt takarítunk meg ami nekünk soha nincsSmile na és a lényeg : együtt mondhatjuk a magunkétSmile))))
Őszintén mondhatom, megszrettelek benneteketSmile
puszi mindenkinek zsabónap
Válasz idézéssel
#8
Az az igazság nekem voltak olyan kérdéseim amikre nem kaptam választ, de nem csináltam belőle gondot, hiszen az is előfordulhat, hogy más sem tudja rá a választ. Olyan is volt, mikor bíztam konkrét személyekben (itt elsősorban MÉvára gondolok) akkor előrehoztam.
Voltak olyan kérdések is, amik bizony megizzasztottak, és nem tudtam rájuk a választ.
Úgy is jártam, hogy később beütöttem a gogléba, és éppen az én kérdésemet hozta ki arra a szóra.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!
Pár napig nem jövök, és micsoda történések vannak! :o
Szerintem mindenki volt egyszer "kezdő" a fórumon, és van aki többet kérdez, de én se tudnék ennél jobb szakmai fórumt elképzelni.
Amikor először feljöttem ide, már akkor ilyen szuper családias hangulat volt itt, és én egyáltalán nem éreztem, hogy új lennék, nekem rögtön olyan volt, mintha mindig is ide tartoztam volna, talán azért, mert mielőtt feltettem az első kérdésemet, jónéhány fórumot visszaolvastam több oldalra visszamenőleg, és a hozzászólásokból kialakítottam egy képet magamban a leggyakoribb hozzászólókról. És talán én se tudnék olyan kérdésemet felhozn, amire nem kaptam volna választ.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#10
Kedves Fórumtársak!

A topik kezdő darabja egy tárgyilagos ténymegállapítás volt, ha megnézitek a taglistát, akkor egyértelmű, hogy Marcsinak igaza van.

Annak idején én is véletlenül tévedtem ide, amikor egy problémám megoldására kerestem a választ, egy évvel ezelőtt. Azóta a regisztrált tagok száma megduplázódott.
Jártam más fórumokon is, itt találtam meg a megoldást és a legjobb hangnemet, végül itt kötöttem ki, mint mindennapos látogató. Nehezebb dolgom volt, amíg nem ismertem pontosan a fórum technikai működését, aztán azt is megtaláltam, ahol tájékozódni lehet (felső sor, GY.I.K. > Gyakran ismételt kérdések), emellett sok oda-vissza olvasás, ismerkedés a fórum életével... Aztán a kérdések után már jöttek a válaszadások is. A magam részéről nem tapasztaltam a "levegőnek nézés" fajta hozzáállást.
Igaz, nem minden új belépő kap külön köszöntést, de meg kell mondjam, van olyan új tag, aki érkezéskor köszönni is elfelejt. Valóban két eset volt eddig, ami összeütközést eredményezett, az egyik egy nagy mellény, nem bizonyított tudással párosulva, ez nem sok jelentkezést ért meg itt; a másik egy kicsit szolidabb súrlódás után önmaga döntött úgy, hogy nem jelentkezik többször...
Ami az erőszakkal kérdezősködést illeti: aki rendszeres olvasó, az látja, hogy hol vannak új hozzászólások, abban a topikban gyorsan visszaolvas az előző napig. Elég szakadozva jön össze egy témasor, több kérdés és válasz található egymásbafűzve más hasonló témákkal, hiszen egy-egy topik azonos tartalmú dolgokkal foglalkozik számtalan szemszögből megvilágítva. Minden esetre, ha valaki kérdése felett átszaladt minden olvasó, akkor azt a kérdést előre lehet hozni az Idézet gomb segítségével, ilyenkor már bekeretezve jelenik meg, ami mutatja a többinek, hogy már nem új a téma... Az meg, hogy az első lapról hamar leszalad valami, nem csoda, hiszen a Fórum pillanatnyi terhelése 15.000 látogatás naponta. Az aktuális területeken néha egy órán belül új oldal nyílik. Ha megnézzük az egyik most igen nagy forgalmú témát az AbevJava topikban december közepe óta több, mint 25 oldalnyi bejegyzés van már.
Tehát nem kell sértésnek venni, ha valami lemarad, és az sem gond, hogy ki melyik részéből az országnak jelentkezik a kérdéseivel...

További jó kérdezz-felelek (sajnos nem játékot) gyakorlatot kívánok minden résztvevőnek...

Üdvözlettel: János
Válasz idézéssel
#11
Csak a megválaszolatlan kérdésekkel kapcsolatban lenne megjegyzésem.
Volt, hogy én sem kaptam speciális kérdésben választ. Azt a következtetést vontam le, hogy a fórumozók gyakorlatában nem fordult elő ilyen eset. Mentem és kerestem tovább...

Sőt az is előfordult, hogy az olvasottak alapján a számomra szakértőnek tűnő kollégát privát üzenettel "zavartam" meg és erre mindig kaptam választ.

Úgyhogy bátorságra fel!
Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát!
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok!
Ebben a nehéz időszakban mindenki idegei pattanásig feszültek, /az enyém már azon is túl./
Itt senkinek nincs megsértődni valója, hiszen azért vagyunk itt, hogy egymást segítsük, mert sajna egymásra vagyunk utalva és "fentről" nem várhatunk segitséget.
Legtöbbször az én figyelmemet is elkerülte, hogy már erről vagy arról a témáról volt szó lentebb, de nyilván mindenkinek a saját problémája a legfontosabb.Volt,hogy nem kaptam azonnal választ, de akkor újra rákérdeztem és eddig mindig kaptam segitséget.Van olyan, hogy telejesen egyértelmüen a fejebem van a válasz de a konkrét kérdésnél mégis elbizonytalanodom és akkor inkább én sem válaszolok.
Ennél rosszabb soha ne legyen itt a hangulat, ennek reményében, most kicsit zenét hallgatok,a 0908 helyett a zene mindig megnyugtat.
Válasz idézéssel
#13
Kedves Bodza!
Nehogy megsértődj! Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet Big Grin !
Én nem éreztem úgy, hogy bárkit is össze akartál ugrasztani. Szerintem hasznos volt a téma, mert minden közösségben vannak feszültségek, itt miért ne lehetne? És ismét bebizonyosodott, hogy milyen klassz emberek vannak itt. És ide Te is beletartozol!
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok!
Én minden kezdőnek csak az alábbiakról tudok beszámolni: amikor csatlakoztam ide, pont eldöntöttem, hogy befejezem a szakmát, csak még becsülettel leadom a zárást. De itt annyi segítséget kaptam, nemcsak szakmait, hanem lelkit is, hogy mégse maradt annyiban. Ha megnézitek a hozzászólásaimat, és csak kérdezni tudok, meg köszönni. Igen van olyan, hogy olyat, amire már válaszoltatok. Alba elnézést, nem idegesíteni akarlak, Big Grin csak sokszor bejön 39 fórum, helyenként 15-20 oldallal. De abban igazad van, hogy sokszor olyan jelenik meg kérdésként, ami 3 válasszal lejebb, vagy másik topicban ott van az új hozzászólások között. Olyan is van, hogy csak egy kis lökés kell: igen jól, vagy rosszul gondolom.
Én is nagyon szeretném a tudásomat hozzátenni, de kicsiny vagyok, kevés tapasztalattal,mindenem tök általános, se közösségen belül, se export, se táppénz, se a fene tudja milyen cifraságok. Ráadásul az ittlévők többsége a bevallások készítésével is előrébb jár, mint én, tehát amikor leülök, már előre tudom, hogy mire kell vigyázni. Sokszor van már olyan, hogy sejtem a választ, de leírni még nem merem, mert nem szeretnék senkit bevinni a bohóc utcába.
Igen, van olyan, hogy nem kapok valamire választ. Vagy mindenkinek van dolga, vagy olyan, ami még nem fordult elő (na ez kb. 0,5 %). Ilyenkor felteszem újra, nem érzem sértésnek, ha 5 percen belül nem kapok rá választ, és azt sem, ha egyáltalán nem.
Én továbbra is köszönöm nektek a több száz kérdésemre adott fáradhatatlan válaszadást, remélem, még nem mentem az agyatokra. Remélem 1200 kérdésnél nem tilt le a Fórum Big Grin és egyszer talán én is hasznos tagotok lehetek!
Addig puszi Nektek!
Válasz idézéssel
#15
Kedves Bodza!

A sértődés kifejezés nem kimondottan neked szól. Vannak olyanok, aki ezt valóban sértésnek veszi. De már tényleg ne ragozzuk ezt tovább. És persze nem hisszük, hogy itt bárkit össze akarnál ugrasztani. A hozzászólásaidból nem ezt olvastuk ki, nyugi!
Erika
Válasz idézéssel
#16
Most teljesen félreértettetek, én csak tolmácsoltam őszintén a véleményt, semmiféle sértődöttség nem volt és jelenleg sincs bennem.
Nyilván ezzel én is ugy vagyok, ha valamire nem tudom a választ, nem válaszolok.

Ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet, és most már tényleg megsértődök, ha azt hiszitek hogy bárkit is össze akartam ugrasztani.

Üdv. Bodza
Válasz idézéssel
#17
Myletter Írta:Akkor esnék kétségbe, ha egy napon eltűnne az oldal.


Jaaaajj....még a gondolatától is kirázott a hideg Big Grin

Egyébként volt már olyan is, hogy a hozzászólásom alapján priviben keresett meg vadiúj tag, hogy segítsek neki. Relatíve D.Zsuzsu, Zsabonap, és még sorolhatnám, nem olyan régen csatlakoztak és elég jól felvették itt a ritmust.
Talán akkor fordul elő az, hogy nem érkezik a válasz a kérdésre, amikor az arra adott válasz nemegyszer megtalálható pár oldallal odébb.
Emiatt témáztunk is már ezen, hogy ne legyen ennyi topic, mert ezekben visszanézni amit szeretnénk, elég nehéz feladat. De hát ez rengeteg munkát, időt igényel ennek összerakása.

Bodza!
Személy szerint örülök, hogy Te is csatlakoztál ide, mert nagyon jó válaszokat szoktál adni, úgy vettem észre TB-ben otthon vagy :wink:
Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé... ..
Válasz idézéssel
#18
Én hozzászólásaim alapján újnak számítok, pedig már elég régóta nézegetem a fórumot. Ugyanis ha a neten bárminek utána akarok nézni, a Google szinte mindig az aktafórumot hozza be a megoldással. Itt mindig van megoldás bármely témában. Az én kérdésemre pl. zsemle is és gugu7 is egyből reagált, sőt!!!...zsemle faxon küldözgette nekem az anyagot, amiért itt is minden elismerésem, hogy ebben az időszakban még van energiája időt szakítani segíteni.
Azóta már volt pár kérdésem, amire nem kaptam választ, de egyáltalán nem éreztem magam ezért kirekesztettnek. Mások is ugyanúgy feszülnek a zárástól, az új ABEV-javatól, hogy a béresek még nem programozták le rendesen, és akkor a Teáor-t hogy is kell beleírni, és a cégautóadó meg a házipénztár.......
Összegzésül: nekem a munkám során az Aktafórum nyújtja a legtöbb segítséget és megoldást. 50 esetből 48-szor nem is kell kérdeznem, elég ha a keresőbe beírom a témát. Akkor esnék kétségbe, ha egy napon eltűnne az oldal.

További jó pörgést mindenkinek, közeleg a tavasz, és majdcsak eljön június 1 is Smile)))

Vica
Válasz idézéssel
#19
És még egy. Ezen a bizonyos levegőnek nézésen mindenki átesik. Még a régi tagok is. Én is és más is (itt tudja az, hogy kire gondolok) sokszor nem kaptam választ a kérdésemre és akkor még egyszer feltettem. Van akit ez érzékenyen érint, engem hála az égnek nem.
Az új tagokat pedig mindig szívesen fogadjuk. Hányszor olvastam, hogy akár Gugu, akár Zsemle vagy még sorolhatnám, hogy még külön üdvözli is az új tagokat. Tessék nyugodtan kérdezni, s előbb-utóbb megérkezik a válasz! Megsértődni pedig nem kell, hidd el magaddal szúrsz ki!
Erika
Válasz idézéssel
#20
Sziasztok!
Csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, és nagyon látszik a hangulatunkon, hogy mennyire sok az elvárás, mennyire sok mulasztási bírsággal fenyegetnek, és lehet, hogy nincs is az ügyfelek által annyira elismreve a munkánk. No, ez sok-sok dolog tesz minket ingerültté, türelmetlenné.
Biztos vagyok benne, hogy én is soxor teszek fel már megválaszolt kérdéseket. Mentségemre legyen mondva, hogy először is keresni szoktam, az előttem szólók által leírtak miatt (is).
Amikor nem boldogulok a "keresővel" akkor telik be a pohár, és írok, mert tudom, hogy vannak olyan szuperul felkészült kollégák akiknek ha ideje engedi, akkor segítenek. :oops:
Nem értek hozzá, de valahogy a kereső funkcióban kellene változtatni.

Na, most ütöttem be a "kereső" be: "beltag járulékai" nézzétek meg, hogy mennyi lehetőséget "dobott ki". Biztosan nehéz lehet ez, mert ugye, ha csak 1 fórumba is beleírta valaki külön-külön is ezeket a szavakat, akkor már "dobja" is.
"Ne foglalkozz a kihívások elkerülésével. Idővel a kihívások úgyis kitérnek előled" (J.Adams)Blo
Válasz idézéssel
#21
Jelentem nem értem :roll:
Sztem a legjobb dolog a világon ez a fórum.
Ismerőseimnek is mindig ajánlom....Lehet, hogy nem mindig kapunk választ, de miért gondoljuk, hogy a többieknek mindent kell tudniuk?
Mit írjanak válasznak, hogy "bocsi nem tudjuk"? Az elég bendzsón hangzik....
Nekem biztonságérzetet ad, hogy vannak olyan kollégák, akikkel "meg lehet beszélni" a problémákat, választ adnak, megerősítenek elképzelésünkben, vagy figyelmeztetnek egy-egy fontos változásra, ami esetleg elkerülné a figyelmünket.
Nekem egy "bánatom" van ezzel kapcsolatban, hogy én ritkábban tudok segíteni másnak....én a "jó kis könyvelő" kategóriába tartozom Big Grin Big Grin Big Grin , viszont sokrétű tapasztalatom nincs, mivel egy típusú cégeket könyveltem idáig. Most szélesedik a látóköröm, bár próbálok mindig utánanézni a kérdéseimnek, van úgy, hogy nem jutok eredményre Big Grin és bajban lennék, ha itt nem kapnék segítséget (rengeteg időt és energiát sporóltok meg nekem!!!)
....hááát én így látom .......
üdv
Móni

Mikor egy éve könyveltem azt gondoltam nagy király vagyok, és minden a kisujjamban van.
Lassan harminc éve könyvelek, és néha úgy érzem semmit nem tudok. Big Grin
Válasz idézéssel
#22
Jaj. lányok ne kezdjük már el egymás piszkálgatását! Egy csomó energiát vesz el más, értelmes dolgoktól.
Levegőnek senkit sem néznek, ezt szeretném egyszer és mindenkorra leszögezni. SAJÁT TAPASZTALAT! Ez a fórum nem online help-desk, dolgozó emberek köre, akik, HA IDEJÜK ENGEDI ( meg azért mert rendesek) segítenek másokon. Én is kávészünet helyett ugrom be ide, megnézem a kérdéseket, utánna nézek és ha megtaláltam a választ, beírom. Mondjuk ezalatt az idő alatt Klári és többiek megválaszolnak másik öt kérdést és megfőznek hétvégére is :wink:
Azt is tudom, hogy amikor az ember lányát elfogja a pánikroham, muszáj azonnal tudni a választ, de hála a Magne-B-nek, először már én is megkeresem itt a választ, és ha nagyon nem vagyok biztos, akkor kérdezek.

Szóval,lányok, bizerál már minket mindenki: APEH, VPOP, könyvvizsgáló, főnök, házmester...legalább egymás között legyen békesség!
Válasz idézéssel
#23
Talán azért mert én is sokszor olyan kérdést teszek fel amit, már kiveséztetek, de szerintem ismétlés a tudás anyja.

Jöhetnek a kövek.
Válasz idézéssel
#24
juhasziren Írta:sokrétűsége éppen a szakmánkból adódóan megköveteli, hogy egy-egy nem szokványos kédésre a helyes válaszadáshoz ugyancsak utána kell nézni.

Sziasztok!

Csak azért szólok hozzá, mert ennek előtte megfogalmazódott bennem az alábbi gondolat. Reakciómat segíti Juhasziren fenti mondata.

Mielőtt bárki kérdezne, pláne az Újak, legyenek szívesek már annyit megtenni, hogy rákeress ebben a fórumban, vagy másikban, vagy a google-ban a kérdésére, hátha van már válasz.

Sokszor tapasztalom, hogy újra és újra és újra ugyanazok a kérdések merülnek fel, és annyi fáradtságot nem vesznek a kérdezők, hogy két-három oldallal visszaolvasva az adott válaszra lelnének.

Azoktól, akit tényleg sokat segítenek, plussz energiákat von el, hogy olyanokra kell válaszolni, ami már adott.

És a levegőnek nézésre a válasz: a legnagyobb megdöbbenésemre mindig akad valaki, aki készségesen válaszol olyan kérdésre, amire kb. már százszor válaszolt(ak). Ez arra ösztönöz engem is, hogy a jó példát mutatókhoz hasonlóan ne nézzek levegőnek senkit, hanem segítsek rajta. Ennek a fórumnak ez az igazi ereje! Pozitívan ösztönöz!

Más fórumot is olvasok. Ott simán levegőnek nézik azokat, vagy elhajtják, akik annyit áldozatot nem hoznak saját maguk miatt, hogy előtte utánanéznek.

Bocsi a dulifuliért, de már nagyon kikívánkozott. :oops:
Alba
Válasz idézéssel
#25
donyo Írta:Jelentem én is egy -nem eléggé erőszakos - levegőnek nézett szellem vagyok innen őrültfalváról és szeretnék bebocsátást nyerni közétek :oops:
Szabad?
Üdv mindenkinek:Szilvi

Egy délután nem tudtam benézni ide,máris miket találok!

Szilvi!
Én nagyon is emlékszem rád,a kérdésedre talán válaszoltam is.
Ha jól emlékszem éppen hétvége volt,olyankor kevesen vagyunk itt,ahogy többen irták...ha már nincs elől a kérdés bizony nem vesszük észre,legyél kicsit erőszakosabb,akkor biztosan többen is válaszolnak.
Egy másik kérdésedre is határozottan emlékszem,de úgy rémlik EV volt kapcsolatos,abban sajnos nem tudok segiteni./vagy éppen nem tudtam a választ/
Soha ne érezd magad levegőnek,minden új tagot szeretettel várunk.!!!!
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég